Chcete ušetřit? Nepřehlédněte náš VÝPRODEJ SKLADU - SLEVY AŽ 70 % ZDE

VÝPRODEJ SKLADU - SLEVY AŽ 70 % ZDE.

Šafrán jako skvělý doplněk stravy při cvičení

Šafrán je proslulý svou jedinečnou aromatickou chutí a vzácností. Sehnat kvalitní a pravý šafrán je v dnešní době velmi těžké. Málo lidí ví, jak používat šafrán a že šafrán setý nemá využití pouze jako luxusní koření. Níže se dočtete několik důvodů, proč začít užívat šafrán jako doplněk fitness stravy.

unnamed

1. Díky šafránu budete silnější 

Hledáte koření, které vám pomůže zvedat více? Možná byste měli dát šanci šafránu. Tato kouzelná bylina má prokázaný efekt na zlepšení síly při cvičení na strojích, například na legpressu, a to až o 10 %. Další velkou výhodu užívání šafránu mají soutěživí sportovci, kteří při svém zápase budou mít o poznání lepší postřeh. Nemusíte mít strach, šafrán projde i dopingovou kontrolou. 

2. Šafrán pomáhá rychlejšímu uzdravení

Každý, kdo se více zabývá cvičením ví, jak těžké pro tělo to může občas být. Bolavé klouby, namáhané šlachy, bolest z nahromadění kyseliny mléčné a mnohem více zdravotních problémů. Dobrou zprávou je, že šafrán je jednou z nejlepších přírodních protizánětlivých látek. Tuto metodu využívají v Asii již několik staletí. Denní dávka šafránu vám může pomoci rychleji se odrazit od náročného tréninku a udržet vás bez zranění, což vám umožní důsledně provádět namáhavá cvičení a dosáhnout výsledků, po kterých toužíte.

3. Pomoc při dodržování diety 

Rozhodně se všichni shodneme na tom, že jedním z hlavních důvodů, proč všichni chodíme do fitness center, je snížení váhy a získání lepší kondice. Každý osobní trenér vám řekne, že žádné cvičení nepřekoná špatnou stravu. Pokud se chcete zbavit zbytečného večerního „přežírání“, hrnek šafránového čaje je ta správná volba.

4. Lepší krevní oběh

Další nejznámější užití šafránu je jako pomůcka pro lepší krevní oběh, což znamená, že vám opravdu rozproudí krev. To je velmi dobrá zpráva pro všechny sportovce a fitness nadšence. Ať už jste powerlifter, fotbalista nebo jogín, potřebujete dobrou cirkulaci, abyste mohli během a po tréninku přenášet mikroživiny a kyslík tělem, abyste zvýšili výkon a vybudovali sílu. Nejčastější dotazy ohledně šafránu

Kolik stojí šafrán?

Cena se pohybuje okolo 200 Kč/g, respektive 9 000 Kč za 100 g. Záleží na druhu a množství. 

Jak poznat pravý šafrán?

Jestli je šafrán pravý, nejlépe poznáte snadno. Pokud jej ponoříte do sklenice vody, šafrán začne obarvovat vodu a finální barva by po několika minutách měla být žlutá až oranžová

Odkud pochází šafrán?

Šafrán je známý po celém světě a doposud známe již přes osmdesát druhů. Nejužívanější je v Evropě a v Asii, ze které také pochází. U šafránu setého, jakožto nejpoužívanějšího ze svých druhů, nevíme přesně jeho původ. Avšak nejvíce důkazů o pěstování šafránu se váže k západní Asii. Existuje také několik záznamů o kultivaci šafránu i ze starověkého Řecka.

Najdete nás i na MALL.CZ

comgate-footer