Chcete ušetřit? Nepřehlédněte náš VÝPRODEJ SKLADU - SLEVY AŽ 70 % ZDE

VÝPRODEJ SKLADU - SLEVY AŽ 70 % ZDE.

Kdy pít protein při hubnutí?

Hubnutí je velice složitý a dlouhý proces. Pokud nevíte kde začít, je dobré si pro začátek přečíst vše o nutričních hodnotách, jelikož jsou proteiny často spojovány spíše s nárůstem tělesné hmoty než s jejím spalováním. Chystáte se do toho a nevíte, jak protein na hubnutí správně využít? Poradíme vám, jak na to. 

unnamed_1

Na co nezapomínat při hubnutí?

1. S cílem zhubnout se připravte na změnu stravy, ke které patří také proteiny na hubnutí. Mít předem daný správný jídelníček je základ. V takovém jídelníčku nesmí samozřejmě chybět bílkoviny, jelikož mají vysoký termický efekt. Na jejich zpracování tělo využije větší množství energie. U bílkovin je to cca 15 – 30 %. Bílkoviny vás také dobře zasytí. Pokud si dáte denně aspoň dvě jídla, která jsou bohatá na bílkoviny, zasytí vás na delší dobu než běžné jídlo plné sacharidů. 

2. Protein napomáhá budování svalové hmoty, a to je velice důležité, protože tělo může ubrat na váze dvěma způsoby. Může spalovat přebytečné zásoby energie, neboli tuku a zbaví se svalové hmoty. Z tohoto důvodu je proteinový nápoj ideální na vyváženou stravu při hubnutí. 

3. Klíčové je přijímat proteiny rovnoměrně, neboli během celého dne. Důraz bychom měli klást na příjem stravitelného proteinu po tréninku v množství 20–40 g, což je zhruba jedna odměrka.

Jaké jsou nejlepší proteiny na hubnutí?

Nejlepší a nejrozšířenější protein je syrovátkový protein. WHEY protein mívá obsah bílkovin více jak 90 %. Dále mezi ty nejkvalitnější patří hydrolyzované proteiny

Nejen muži, ale především ženy by měly při hubnutí denně přijmout až 1,4 – 2 g bílkovin na kilo aktivní hmoty. Vyšší hodnoty jsou důležitější u profi sportovců. Jednoznačnou výhodou pití proteinu u žen je skvělá postava. Pomáhá vypracovat vaši postavu již během několika měsíců, jelikož bílkoviny – proteiny, napomáhají k udržení svalové hmoty. Existuje také několik velmi chutných příchutí, které můžete libovolně kombinovat. Mezi ty nejchutnější patří například slaný karamel, malina či bílá čokoláda

unnamed (1)_1

Jak a s čím si protein připravit nejlépe?

  • Smoothie smíchané s ovocem a semínky vám vynahradí vydatnou snídani, která vám nezabere hodně času na přípravu.
  • Protein jako sladký milkshake si také připravíte za pár sekund. Stačí jej smíchat buď s živočišným nebo rostlinným mlékem. 
  • Ten kdo rád peče, si může obohatit recept o důležité bílkoviny právě pomocí proteinu, který může přidat do svého oblíbeného koláče či buchty.
Najdete nás i na MALL.CZ

comgate-footer