Co je to předtréninkový nakopávač a který je nejlepší?

Předtréninkové suplementy jsou nezbytnou součástí tréninkového plánu pro každého, kdo chce maximalizovat svůj tréninkový výkon, zlepšit soustředění nebo prokrvení svalů a tím maximalizovat svalovou hmotu nebo sílu. Na trhu jsou však stovky různých produktů se zcela odlišným složením a pro většinu z nás je velmi těžké najít ten správný. Pojďme si blíže popsat, které jsou nejlepší a proč. 

unnamed_4

Co je předtréninkový nakopávač?

Nakopávač, pre-workout, anabolizér nebo NO stimulant, je směs více surovin, kterými jsou především:

Patří zde mnoho dalších látek, ale jejich množství se značně liší v závislosti na značce. 

Jsou to typicky práškové látky, které zamícháte do vody a vypijete před cvičením. Zatímco existuje nespočet receptur, je zde jen malá konzistence, pokud jde o přísady. Tento doplněk je známý tím, že jeho účinek zaznamenáte ihned po první dávce. 

Jaké má nakopávač účinky na naše tělo? 

Již při prvním tréninku pociťujete větší prokrvení a větší sílu, lepší koncentraci a přísun mentální energie. Tyto aspekty mohou zlepšit váš trénink, takže za dalších důležitých podmínek můžete dosáhnout zlepšení svalového růstu. Samozřejmě musíte splnit i další podmínky, jako je dostatečný přísun živin, odpočinek a regenerace. Každý už ví, že svaly nerostou při cvičení, ale po snaze o regeneraci. Nakopávač vám k této regeneraci může pomoci. Nejznámějším a nejoblíbenějším supplementem pro regeneraci je nakopávač Nutrend. 

Jak užívat předtréninkové doplňky?

Většina předtréninkových produktů obsahuje návod, jak je užívat. I když byste se měli řídit těmito pokyny, není špatný nápad začít s menší porcí, abyste zhodnotili svou toleranci.

Na co nesmíte zapomenout před užitím:

  • Pamatujte, že pokud doplněk obsahuje beta-alanin, nebuďte překvapeni, když zaznamenáte pocit brnění. Je to zcela neškodné, ale některým lidem to může být nepříjemné. 
  • Většinu předtréninkových doplňků lze užívat asi 30 až 60 minut před tréninkem. To poskytuje dostatek času, aby se přísady dostaly do vašeho krevního oběhu. 
  • Pokud váš předtréninkový nakopávač neboli pre-workout obsahuje kofein nebo jiné stimulanty, zvažte denní dobu, kdy je užíváte, protože to může narušit vaši schopnost usnout.

Nejlepší nakopávače

1. Extrifit Agrezz 

Efekt tohoto přípravku je dán unikátní kombinací stimulantů produkce NO (oxidu dusnatého) citrulinu, beta alaninu a argininu, stimulačních látek kofeinu a taurinu, dále extraktu z plodů pomerančovníku hořkého (synefrinu), ze zeleného čaje, extraktu z černého pepře (piperinu), cholinu, tyrosinu a DMAE.

unnamed (1)_5 

2. Nutrend N1 Pre-Workout

Tento nový pre-workout N1 je určen jak  pro silový, tak pro vytrvalostní výkon a dodá energii a sílu po celou délku sportovní aktivity. S pomocí tohoto nakopávače posunete své hranice opět o něco výš, Vaše tělo se stane dokonalým strojem, se kterým budete moci cvičit po celý trénink na maximum.

unnamed (2)_1

 

Najdete nás i na MALL.CZ

comgate-footer