Jak se nakopnout před tréninkem?

Patříte mezi milovníky cvičení, navštěvujete rádi posilovny a toužíte vyzkoušet něco nového? Mezi velmi oblíbené trendy ve světě fitness patří samozřejmě pre-workout doplňky stravy, kterých je opravdu mnoho. Někdo má rád to své a někdo rád ochutnává a poznává nové věci. V tomto článku se dozvíte 5 tipů, co dělat před tréninkem, co to jsou nakopávače a jaké jsou alternativní doplňky pro nabuzení před tréninkem.

jak-se-nakopnout-pred-treninkem

Na co nezapomenout při každém cvičení?

Kromě nakopávačů a oblíbených suplementů na cvičení platí stále i ta hlavní a zároveň nejdůležitější pravidla, na která nesmíme při každém cvičení zapomenout. Patří mezi ně: 

  • Jezte vyváženou snídani – nevynechávejte jídla a ani se nepřejídejte. 
  • Pijte hodně vody, abyste zůstali hydratovaní.
  • Než začnete cvičit, protáhněte a zahřejte své svaly.
  • Dělejte si během cvičení přestávky a pijte tekutiny, abyste doplnili, co jste ztratili.
  • Po tréninku se ochlaďte protažením a pitím většího množství vody. 

Předtréninkové nakopávače

Každý, kdo někdy byl v posilovně, ví, že předtréninkové nakopávače, anabolizéry nebo NO stimulanty jsou skvělou pomůckou pro každého, kdo chce ze svého cvičení vytěžit maximum. Tyto produkty jsou navrženy tak, aby zvýšily hladinu energie, zlepšily soustředění a vytrvalost a zvýšily sílu. Pro ty, kteří to se svým tréninkem myslí vážně, jsou předtréninkové doplňky nezbytnou součástí každého suplementačního plánu. Užíváním těchto produktů před tréninkem mohou návštěvníci posiloven maximalizovat svůj výkon a dosáhnout svých fitness cílů. 

Každý, kdo posilování bere aspoň trochu vážně, už někdy vyzkoušel nebo zná nakopávač neboli pre-workout. Předtréninkovky jsou oblíbené doplňky stravy pro zvýšení síly, energie nebo výbušnosti. Obvykle obsahují kombinaci vitamínů, minerálů a bylin, z nichž všechny společně poskytují silný přísun energie.

Oblíbené alternativní nakopávače

Před cvičením lze použít také jiné látky než zmíněné nakopávače. Může se jednat o samotné aminokyseliny, dokonce i bylinky. S tolika různými produkty na trhu ale může být těžké zjistit, který z nich je pro vás ten pravý. Zde je pohled na některé z nejpopulárnějších předtréninkových doplňků na trhu, abyste se mohli informovaně rozhodnout, který z nich je pro vás ten pravý.

1. Velmi známým supplementem užívaným před tréninkem je kreatin. Kreatin je aminokyselina, která pomáhá zvyšovat svalovou hmotu a sílu. Často jej používají kulturisté, ale i další sportovci, kteří chtějí zlepšit svůj výkon. 

2. Další alternativou nakopávače je kofein, který pomáhá zvýšit bdělost a zlepšit soustředění. Může také zlepšit reakční čas a koordinaci. Přirozeně se vyskytuje v kávě a čaji, ale lze jej užívat také ve formě doplňků. 

3. Beta-alanin je dalším oblíbeným doplňkem, který pomáhá zlepšit výkon při vysoce intenzivním cvičení

4. Existuje také několik bylin, které se tradičně používají ke zlepšení sportovního výkonu. Stále větší oblibě u nás se těší přírodní nakopávače, jako jsou ženšen, ashwagandha nebo kratom.

Co je to kratom?

Kratom je rostlina z jihovýchodní Asie, která se využívá na různé účely. Roste především v Indonésii, ale také v Thajsku či Malajsii. Existují různé druhy kratomu, které se mimo „odrůdu“, tedy Maeng-da, Borneo, Bali a podobně, dělí také dle barev. Existuje zelený, žlutý, kratom a bílý kratom. Každý z nich má nejen unikátní barvu, ale taky jedinečný efekt. Kratom může být také vhodný jako nakopávač či jako dobrý pomocník při uvolnění po náročném tréninku. Záleží na tom, jaký druh kratomu zvolíte – například zelený kratom bude vhodnou volbou před cvičením, červený kratom naopak po tréninku.

Rozhýbání těla a rozproudění krve před tréninkem je vždy dobrý nápad. Vyzkoušejte těchto našich 5 tipů a doporučení a přesvědčte se sami! Máte-li zájem o jeden ze zmíněných pomocníků nebo další zajímavé produkty ze světa fitness, na našem e-shopu je najdete.

Najdete nás i na MALL.CZ

comgate-footer