Nejlepší proteiny pro rok 2023

Jaké jsou nejnovější trendy v oblasti proteinových prášků? Ve světě fitness je protein základem pro mnoho lidí, kteří chtějí dosáhnout svých cílů. S tolika možnostmi na trhu může být těžké určit, který z nich je pro váš životní styl nejlepší. Zde se podíváme na to, co byste měli zvážit při výběru nejlepšího proteinového prášku pro vás v roce 2023.

nejlepsi protein 2023

Nejlepší protein 

Zatímco naše strava by měla pokrývat většinu našich potřeb bílkovin, bylo prokázáno, že pravidelné doplňování suplementy, tedy tradičními proteinovými prášky nebo oblíbenými proteinovými tyčinkami, podporuje zotavení z namáhavého cvičení a také podporuje zdravou svalovou hmotu. 

Navíc, proteinové doplňky jsou skvělé pro nákup ve velkém, zatímco jiné zdroje bílkovin se mohou pokazit. 

V posledních letech se objevily nové zdroje bílkovin, z nichž některé postrádají vědeckou podporu. S tolika možnostmi na trhu je těžké vybrat si, která nejlépe odpovídá vašim konkrétním cílům. 

Kdo by měl užívat protein?

Mnoho lidí se snaží uspokojit svou potřebu bílkovin pouze ze stravy. Pokud máte pocit, že máte problém získat dostatek bílkovin ze své stravy, může být doplnění proteinovým doplňkem stravy účinným způsobem, jak zaplnit mezery. V případě, že jste fyzicky aktivní, ať už závodně nebo rekreačně, je dostatek bílkovin ještě důležitější

Pokud se tedy pravidelně účastníte intenzivního cvičení, bez ohledu na typ, pravděpodobně vám prospěje užívání proteinového prášku.

Jak jsme vybrali nejlepší proteinové prášky?

Při průzkumu nejlepších produktů na trhu jsme vzali v úvahu několik faktorů, abychom vám přinesli ty nejlepší proteinové doplňky:

Typ

Nyní více než kdy jindy je na trhu velké množství různých druhů proteinů. Konkrétně tím máme na mysli původ bílkoviny. Zahrnuli jsme několik nejoblíbenějších typů:

  • syrovátkové koncentráty (whey)
  • syrovátkové izoláty (ISO whey)
  • CFM
  • hydrolyzované
  • hovězí
  • kaseinové (noční)
  • vícesložkové

Dávkování

Při suplementaci proteinu je dávkování zásadním faktorem, který ovlivňuje účinnost daného suplementu. Vybrali jsme proteiny, které poskytovaly 20 gramů nebo více na porci, abychom zajistili, že uživatelé dostanou dostatek, aby uspokojili jejich potřeby.

Cena

Stejně jako většina doplňků, proteinové prášky se mohou velmi lišit v ceně v závislosti na typu, přísadách, příchutích a řadě dalších faktorů. Vybrali jsme proteinové prášky, které poskytovaly nejlepší rovnováhu mezi kvalitou a cenou, aby uživatelé měli tu nejlepší hodnotu.

Příchutě

Proteinovy jsou obvykle dostupné v mnoha různých příchutích, aby oslovily široké spektrum uživatelů. 

Sladidla

Proteinové suplementy se dělí do tří kategorií:

  • přírodně slazené
  • uměle slazené 
  • neslazené

Zatímco většina produktů, které jsme vybrali, je přirozeně slazená, dbali jsme na to, abychom zahrnuli některé z každé kategorie.

3 nejlepší proteinové prášky našeho výběru:

  1. MyProtein Impact Whey
  2. BioTech USA ISO Whey
  3. Prom-In CFM Evolution

Shrnutí

Přestože neexistuje jediný "dokonalý" proteinový prášek, který by vyhovoval všem, zvážení těchto faktorů vám pomůže vybrat si takový, který splní vaše potřeby - a bude vám i chutnat! 

Mějte na paměti, že před nákupem jakéhokoli potravinářského výrobku je třeba vždy důkladně číst etikety s výživovými údaji, takže se v případě potřeby nebojte zeptat na konkrétní složky. 

Když si před nákupem uděláte průzkum, zajistíte si, že z nákupu vytěžíte maximum!  Díky těmto informacím mají nyní milovníci fitness vše, co potřebují k informovanému rozhodnutí, který proteinový prášek jim v roce 2023 přinese optimální výsledky!

Najdete nás i na MALL.CZ

comgate-footer