Chcete ušetřit? Nepřehlédněte náš VÝPRODEJ SKLADU - SLEVY AŽ 70 % ZDE

VÝPRODEJ SKLADU - SLEVY AŽ 70 % ZDE.

Vše, co potřebujete vědět o tribulusu

Co je to tribulus a co dělá? Možná jste už někdy viděli tribulus v regálu s doplňky v místním obchodě se zdravou výživou a zajímalo vás, co to je a co dělá. Tribulus je přírodní bylina, která se již po staletí používá v tradiční čínské a indické medicíně k léčbě různých problémů, jako je nízké libido, neplodnost a slabé kosti. V posledních letech si tribulus získal oblibu jako doplněk stravy pro sportovce a kulturisty zvyšující výkonnost. Co tedy říká věda o tribulusu? Podívejme se na to blíže.

Screenshot 2022-10-30 at 11.07.12

Na co je dobrý tribulus?

Tribulus funguje tak, že zvyšuje hladinu testosteronu a dalších hormonů v těle. Testosteron je důležitý pro muže i ženy; pomáhá budovat svaly, udržovat hustotu kostí a regulovat sexuální apetit. Nízká hladina testosteronu může vést k únavě, nízkému libidu, přibývání na váze a depresím. Zvýšením hladiny testosteronu může tribulus pomoci tyto příznaky zmírnit. Tribulus také obsahuje saponiny, což jsou rostlinné sloučeniny, u nichž bylo prokázáno, že zvyšují hladinu luteinizačního hormonu (LH). LH je zodpovědný za spuštění ovulace u žen a produkce testosteronu u mužů. Kromě toho mohou saponiny tribulusu přispívat ke zvýšení hladiny oxidu dusnatého (NO) v těle. NO je molekula, která uvolňuje cévy a zvyšuje průtok krve. To může vést ke zlepšení výkonnosti při cvičení a regeneraci po tréninku. Pokud tedy rádi cvičíte, tribulus je pro vás dobrým zpestřením

Je tribulus účinný?

Existují určité důkazy, které naznačují, že tribulus je účinný pro zvýšení hladiny testosteronu a zlepšení sexuálních funkcí u mužů s nízkou hladinou testosteronu. Často se může tribulus nazvat také jako náhrada steroidů. Avšak neexistují žádné důkazy o tom, že by byl tribulus účinný při léčbě jiných zdravotních potíží. 

Jak často brát tribulus?

Tribulus je obecně považován za bezpečný, pokud je užíván ústy v přiměřených dávkách po krátkou dobu (do 12 týdnů). Tribulus však může snižovat hladinu cukru v krvi, takže lidé s cukrovkou by měli být při jeho užívání opatrní. Navíc, protože tribulus může stimulovat ovulaci, měly by se jeho užívání vyhnout těhotné ženy. Pokud máte z užívání tribulusu obavy, poraďte se před zahájením užívání doplňků se svým lékařem.  

Který tribulus je nejlepší?

Samozřejmě existuje mnoho druhů a mnoho značek tribulusu, jeho správný výběr tedy může být zavádějící. Každému může také vyhovovat úplně něco jiného. Níže vám poradíme naše tipy na ten nejlepší tribulus!

  • BioTech USA Tribulus Maximus - Jedinečný obsah rostlinného výtažku tribulus terrestris - 1500 mg v každé tabletě. Účinný stimulant přirozené hladiny hormonu testosteronu.
  • MyProtein Tribulus - MyProtein tribulus patří mezi nejsilnější extrakt tribulusu, respektive kotvičníku, který je k dispozici s úžasným 95% obsahem saponinu. Jedna tableta obsahuje 300 mg tribulusu.
  • VemoHerb Bulgarian Tribulus - Originální bulharský tribulus s obsahem 60% protodioscinu. Hlavním benefitem originálního bulharského tribulusu VemoHerb je nejvyšší obsah steroidního saponinu na trhu. 

Zaujala vás tato zázračná bylina?

Nebojte se vyzkoušet nové věci! Kotvičník zemní neboli tribulus si zaručeně zamilujete, ať už jste fanda do cvičení či do zdravé výživy nebo milujete zdravý životní styl! Vyzkoušejte ty nejlepší z nejlepších na Nejlevnejsiprotein.cz.

Najdete nás i na MALL.CZ

comgate-footer