3 zajímavosti o kratomu

Slyšeli jste již o kratomu? V poslední době se v Evropě tato rostlina stala velice populární. V ČR obzvlášť. V tomto článku si povíme vše důležité o kratomu: odkud pochází, jaké existují druhy kratomu a kde si jej můžete koupit. Pokračujte ve čtení a dozvíte se více! 

Snímek obrazovky 2022-08-24 v 22.05.51

Co je to kratom? 

Kratom je tropický stálezelený strom z čeledi kávovníkovitých pocházející z jihovýchodní Asie. Pochází z Thajska, Indonésie, Malajsie, Myanmaru a Papuy-Nové Guineje. Listy tohoto stromu byly po staletí využívány domorodými obyvateli této oblasti pro mnoho skvělých účelů jako třeba v tradiční medicíně, kde se používá již od 19. století.  Listy stromu kratom mají eliptický tvar a mohou být až osm centimetrů dlouhé. Také jsou větší než lidská dlaň a mají velice zřetelné žilkování a světle zelenou barvu. Listy kratomu se tradičně drtí a připravují se z nich čaje. Kratomový čaj byl po staletí používán dělníky v jihovýchodní Asii, kteří tvrdili, že jim pomohl zůstat vzhůru během dlouhých dnů manuální práce. Podle legislativy ČR ale není kratom schválen jako potravina nebo výživový doplněk. Neneseme odpovědnost za škody způsobené nesprávným užitím. 

Zde jsou 3 zajímavosti o této rostlině:

1. Prodej kratomu 

Prodej kratomu není tak snadný, jak by se mohlo zdát. Při kupování kratomu je třeba zvážit mnoho věcí. 

Co je třeba zvážit při kupování kratomu?

  • Nejdůležitější věcí, kterou je třeba zvážit, je zdroj vašeho kratomu. Kratom, který se prodává čerstvý, může být těžké najít. Při kupování kratomu je důležité se informovat u prodejce a ujistit se, že je kratom dovezen z dobrého zdroje. U nás na nejlevnejsiprotein najdete kvalitní kratom dovezený přímo z BorneaJedná se o druhy kratomu jako: 
    • Maeng-da - Zelený kratom, Červený kratom, Bílý kratom
    • Entikong - Zelený kratom
  • Další věcí, kterou je třeba při kupování kratomu zvážit, je cena. Kratom, který se prodává za příliš nízkou cenu, se pravděpodobně nevyplatí koupit, protože nemusí být dobrý. Na druhou stranu, pokud se kratom prodává za příliš vysokou cenu, může být předražený. Nejlepším způsobem, jak zjistit správnou cenu kratomu, je udělat si průzkum na internetu a zjistit, za kolik ho prodávají ostatní. U nás ho koupíte za velice dostupnou cenu pro každého! 

2. Země kratomu

Jak je již zmíněno výše, kratom pochází z jihovýchodní Asie. Nejvíce roste v Indonésii na ostrově Borneo, ale také třeba i na ostrově Bali. Podle ostrova Borneo nese také kratom název - kratom Borneo. Borneo je velký ostrov v jihovýchodní Asii, který je považován za domov kratomu. K výrobě kratomového prášku se používají listy kratomového stromu, které mohou mít buď zelenou, nebo červenou barvu. Strom kratom je důležitou součástí bornejské kultury. Dnes se kratom na Borneu stále pěstuje a vyváží se do celého světa. Pokud vás kratom a jeho původ zajímá, Borneo rozhodně stojí za návštěvu!

3. Kratom a posilování 

Náš TIP: Máte rádi posilování a rádi poznáváte nové věci? V poslední době si totiž některé druhy kratomu oblíbili také kulturisté a lidé, co rádi sportují a chodí do fitka! Nejvíce se prodává zelený kratom Maeng-da

Zaujala vás tato zajímavá asijská rostlina? Neváhejte ji vyzkoušet!

Najdete nás i na MALL.CZ

comgate-footer