Gainer: základní suplement do „objemovky“

Kdysi velmi zatracovaný doplněk, dnes velmi oblíbený u rekreačních i profesionálních sportovců. Jde o gainer, doplněk stravy, který má několik výhod, které jsou ve světě fitness vysoce ceněné. Ukážeme a vysvětlíme vám, co je gainer, kdy ho nejlépe využít, jak vybrat ten nejlepší gainer a jak je to s jeho dávkováním.

unnamed_3

Co je gainer a jak používat gainer? 

Gainer je doplněk stravy, který obsahuje různý podíl sacharidů a bílkovin v závislosti na druhu. V kombinaci s kvalitním tréninkovým plánem a jídelníčkem je ideální pro všechny, kteří se aktivně snaží nabrat svalovou hmotu nebo potřebují zvýšit příjem sacharidů kvůli náročnému tréninku. Je tedy vhodný pro všechny, kdo cvičí. Dříve nebyl tak oblíbený, ale dnes je to naopak. 

5 výhod gaineru

  • zvyšuje hladinu glykogenu ve svalech
  • zlepšuje regeneraci po náročném a únavném tréninku
  • zvyšuje příjem energie 
  • postupně buduje svalovou hmotu v těle
  • chrání svaly před poškozením

Dávkování gaineru

Můžete ho používat kdykoliv během dne. Dodá vám energii, kterou potřebujete na dobrý výkon při tréninku. Lze ho používat i při dvoufázových trénincích. Doporučený čas užívání gaineru je cca 30 minut před tréninkem. Samozřejmě záleží na vás. Jelikož gainer se řadí pod tréninkové potraviny, které díky obsahu sacharidů dobře doplní ztracený glykogen a zajistí regeneraci svalů, dají se také využít jako náhrada jídla, pokud ráno nestíháte přípravu snídaně, či potřebujete svačinku. Nejdůležitější je přizpůsobit dávkování vašim tréninkovým cílům, celkové výživě a tréninkovému plánu. Pokud chcete gainer začít doplňovat, pamatujte, že přebytečná energie se může snadno ukládat do tuků. Je dobré si určit, kdy brát gainer na přibíráníDávkování si tedy pečlivě před dlouhodobějším užívání prostudujte. 

Jaký gainer je nejlepší a proč? 

Zajímá vás, jaký gainer je pro vás nejvhodnější a proč? Určitě vám je jasné, že v současné době existuje mnoho různých gainerů a porovnávání všech těchto produktů může být časově náročné a matoucí. Pojďme si tedy popsat nejznámější značku gaineru.

Gainer MyProtein

Nejlepším adeptem je za nás gainer MyProtein. Jedná se o vynikající směs pro zvýšení hmotnosti. MyProtein je jedním z největších jmen v odvětví doplňků zdraví a fitness a je známý pro své vynikající produkty a velmi dostupnou cenu. Každá porce druhu Extreme gainer blend obsahuje 32 gramů bílkovin, 46 gramů sacharidů a má celkem 382 kalorií na porci. Hlavním zdrojem sacharidů u tohoto produktu je mletý oves. Směs se vyrábí ve velikostech: gainer MyProtein pytel 2,5 kg, 5 kg a nebo pytel 1 kg. 

unnamed (1)_3

Proč zrovna gainer MyProtein?

  • obsahuje 32 g bílkovin na porci
  • obsahuje 46 g sacharidů na porci
  • obsahuje 382 kalorií na porci
  • jako zdroj sacharidů používá mletý oves
  • má nízký obsah cukru (9,1 g na porci)


MyProtein je vynikající volbou z řad gainerů, která využívá mletý oves jako hlavní zdroj sacharidů, což je velmi zdravé pro vaše tělo. Může se také pochlubit nízkým obsahem cukru, což je již zmíněno výše. Je jen na vás, pro jaký druh se rozhodnete, někdy je nejlepší jich vyzkoušet více. My nejvíc doporučujeme začít s tímto druhem gaineru, který si rozhodně oblíbíte, jelikož se jedná o nejlepší gainer na objem.

Najdete nás i na MALL.CZ

comgate-footer